dawcio, dzięki, miło było dzisiejsze przedpołudnie spędzić przy shoponiku, z bliska widać wszystko lepiej, ale faktycznie efekt mnie zaskoczył na czarnej perle
Resetujący się komputer
Zwiń
X
-
Resetujący się komputer
Witam,
Problem polega na tym, że każdorazowo uruchamiając samochód, komputer resetuje wszystkie dane. czas, spalanie, kilometry itd. Pozycja "2" nie jest wyświetlana. Aku sprawne. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Może ktoś z Trójmiasta ma możliwość pomocy w tym temacie?
-
-
Zamieszczone przez marcin1191Pozycja "2" nie jest wyświetlana->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
bezpieczniki sprawdzone wszystkie?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Nie wiem, na które zwrócić szczególną uwagę. Wydają się być ok.
[ Dodano: Pią 27 Mar, 15 12:03 ]
Czy ktoś z Trójmiasta mógłby rzucić okiem na to i pomóc? Może kogoś polecacie?
[ Dodano: Pon 30 Mar, 15 20:51 ]
Hej. Dziś zauważyłem jeszcze jeden problem z komputerem. Informacja o kilometrach do następnego tankowania chyba wyświetlana jest błędnie. Zatankowałem dziś samochód do full i pokazywało mi 530km zasięgu. Komputer pokazywał 6,2l/100.
Czy ktoś z Trójmiasta umiałby mi pomóc? Oczywiście nie za darmo!
[ Dodano: Czw 02 Kwi, 15 20:24 ]
DLA POTOMNYCH:
Dziś pojechałem z problemem resetującego się komputera do elektryka. Po kilkunastominutowych oględzinach, elektryk znalazł źródło problemu....okazało się, że ktoś CELOWO wyjął bezpiecznik ze skrzynki koło akumulatora. Wyjął go dlatego aby nie zapalała się kontrolka wspomagania. SZOK!!! Oczywiście bezpiecznik wylądował na swoim miejscu a w mojej głowie pojawiła się wizja rychłej wymiany (w najlepszym wypadku) czujnika skrętu kierownicy, (w najgorszym) maglownicy (tak stwierdził mechanik). Całe szczęście po odebraniu samochodu od elektryka (i mechanika w jednym) i przejechaniu około 500m, kontrolka zgasła. Zakładam, że nastąpiła adaptacja i tyle. problem rozwiązany!
Have a nice day!!
Komentarz
-
Komentarz